Program: L-V: 9:00 - 20:00

S: 9:00 - 14:00

Implant Dentar Cluj

In cazul in care cautati informatii despre implant dentar Cluj, in cele ce urmeaza va oferim toate informatiile de care aveti nevoie inainte de inceperea tratamentului. Cabinetul stomatologic MaraDent ofera tratamente de implant dentar in Cluj.

Implantul dentar este un mic surub din titan sau din zirconiu biocompatibil, care inlocuieste radacina dintelui. Acesta se introduce in osul maxilar/mandibular. Odata integrat, intre 4-8 luni, medicul poate fixa de acest implant o coroana, punti sau proteze, in functie de situatie. Implanturile au si rolul de a preveni resorbtia osului care apare in mod normal dupa pierderea dintilor.

Intrebari frecvente implant dentar

Implant dentar

Ce este tratamentul prin implant dentar?

Implantul dentar este un mic surub construit din titan biocompatibil, care inlocuieste radacina dintelui. Acesta se introduce in osul maxilar si se fixeaza in scurt timp intre 4-8 luni). Odata integrat medicul poate fixa de acest implant o coroana, punti sau proteze, in functie de situatie. Spre deosebire de puntile clasice nu presupun slefuirea dintilor sanatosi vecini pentru ancorare. Implanturile au si rolul de a preveni resorbtia osului care apare in mod normal dupa pierderea dintilor.

Cine poate beneficia de tratament prin implant?

Orice peresoana cu varsta cuprinsa intre 18 si 80 de ani poate beneficia de tratament prin implant cu conditia sa nu sufere afectiuni grave ale inimii, ficatului, de boli cronice grave, de cancer sau boli psihice. De asemenea exista anumite restrictii la persoanele care fumeaza sau consuma alcool in exces. Medicul va poate spune, in urma efectuarii unor analize uzuale daca puteti beneficia de acest tratament.

Care sunt contraindicatiile tratamentului prin implant?

In general, contraindicatiile sunt legate mai ales de factori locali nefavorizanti: igiena orala deficitara, pacienti cu bruxism (care scrasnesc din dinti), procese inflamatorii cronice, dar si de cauze generale: afectiuni cardiace grave, diabet, hepatita cronica, boli imunologice sau afectiuni oncologice, dar si fumat sau alcoolism. De asemenea, tratamentul prin implant este contraindicat la pacientii cu tulburari psihice.

Cat dureaza tratamentul prin implant?

In general tratamentul se desfasoara in doua etape. In prima faza se introduce implantul in os printr-o mica taietura in gingie si se asteapta intre 4 si 6 luni pentru ca implantul sa se fixeze in os. Ulterior implantul este descoperit tot printr-o mica taietura in gingie si se monteaza un dispozitiv care ajuta la cicatrizarea gingiei dupa un contur cit mai apropiat de cel al dintilor naturali. Se va lua apoi amprenta necesara confectionarii protezei pe implant, care poate necesita intre 5 si 7 zile de lucru in laboratorul de tehnica dentara. In anumite situatii lucrarea protetica ( coroana ) poate fi confectionata in aceeasi sedinta cu introducerea implantului, avind insa un caracter provizoriu. In acest mod pacientul poate parasi cabinetul cu dintele absent inlocit imediat cu unul artificial pe implat.

Care sunt complicatiile care pot aparea?

In ziua de azi implanturile sunt in general foarte sigure, rata de reusita fiind mai mare de 95%. Exista insa si o serie de complicatii care pot apare, la fel ca in urma oricarui act chirurgical sau extractie dentara. De aceea exista o serie de precautii pe care trebuie sa le aveti legat de alimentatia recomandata de medic cit si de respectarea ingijirilor prescise de acesta. Complicatiile care apar in mod normal sint reprezentate de o discreta umflatura in zona pe care s-a intervenit si o senzatie de jena. Orice alta problema semnaleaza o complicatie de mai mare amploare, si de desi rara, ea implica prezentarea de urgenta la medic.

Ingrijiri post operatorii

  • Nu mancati sau beti alimente fierbinti pana nu dispare efectul anesteziei;
  • In primele 24 h alimentatie lichida-semilichida la temperatura camerei;
  • Nu consumati cafea, ceai tare, produse lactate, alcool, bauturi carbogazoase in primele 48 h;
  • Nu fumati !
  • Clatiti gura cu solutii antiseptice dupa 24 h postoperator;
  • Periajul dentar se realizeaza in primele 24 h evitand zona operata. In zona operata se reia periajul dupa 48 h postoperator, cu grija!
  • Nu folositi periute electrice sau jeturi de apa!
  • Tratament medicamentos conform indicatiilor medicului;
  • Evitati activitatile fizice intense (sportive) in prima saptamana;
  • Reveniti la control la 48 h postoperator;
  • Sutura se indeparteaza dupa 6-8 zile;
  • Pentru orice problema consultati medicul chirurg sau medicul stomatolog curant.

In ce consta intretinerea protezelor pe implanturi?

Igiena orala corecta si asidua este esentiala pentru succesul pe termen lung al implanturilor dentare. Implanturile pot rezista tot atata timp cat pot rezista si dintii naturali, daca sunt intretinute correct. Medicul va poate da toate lamuririle necesare si va poate instrui in ceea ce priveste o intretinere corecta. De asemenea, va poate spune si cit costa un astfel de tratament. Implanturile sunt solutia naturala? Tu meriti tot ce este mai bun !

Nu ai gasit raspuns la intrebarea ta? Trimite-ne un mesaj
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Okay