Program: L-V: 9:00 - 20:00

S: 9:00 - 14:00

Pret Implant Dentar

Pentru a intelege formarea pretului unui implant dentar in Cluj la cabinetul stomatologic Maradent, este necesar sa intelegem din ce este constituit un tratament de tipul acesta.

Costurile unui implant dentar sunt anexe interventiei chirurgicale (campuri sterile, lichid steril de racire, lubrifianti sterili etc). De asemenea, pretul unui implant dentar presupune si amortizarea echipamentelor specifice (unit dentar, fiziodispenser, piesa unghi cu reductie, freze, etc dintre care unele au indicatii specifice – de exemplu nici o freza nu trebuie folosita la mai mult de un numar de implante dentare stabilit de fabricant, deoarece tocirea acesteia determina incalzirea osului in timpul procedurii, cu consecinte negative asupra viitorului implant).

Costul unui implant dentar e format din:

 • Implantul dentar propriu-zis din titan (375€), de zirconiu (1000 €)
 • bontul protetic de titan (125€), de zirconiu (750€)
 • coroana dentara aplicata pe acest bont ceramica cu suport metalic (250€) sau ceramica cu suport de zirconiu (1200€)

Asadar, pretul un implant dentar poate avea urmatoarea formula in functie de pretiozitatea materialelor alese:

 • Implantul dentar cap-coada din titan cu coronita metalo-ceramica (implant,bont metalic si coroana) este 750 €
 • Implantul dentar cap-coada din titan cu coronita zirconiu-ceramica (implant,bont metalic si coroana) este 850 €
 • Implantul dentar cap-coada din zirconiu cu coronita zirconiu-ceramica (implant,bont metalic si coroana) este 1800 €
 • Implantul dentar cap-coada din zirconiu cu coronita zirconiu-ceramica (implant,bont zirconiu si coroana) este 2000 €

Cum se calculeaza pretul unui implant dentar si ce contine acesta:

 1. Implantul propriu-zis
 2. Bontul protetic
 3. Coroana dentara aplicata pe acest bont

1. Manopera chirurgului si a personalului specializat

Nu se poate calcula pretul unui implant dentar fara a se tine cont de aceste costuri conectate, de aceea costul unui implant este inca destul de ridicat fiind cuprins intre 375 si 1000 Euro / implant in functie de marca implantului folosit si de calitatea celorlalte materiale incluse. Implantul propiu zis este un surub de titan sau zirconiu care se insereaza printr-o procedura chirurgicala in osul maxilar sau mandibular, pe pozitia de unde a fost extras dintele care lipseste.

2. Bontul Protetic

Bontul protetic este o structura intermediara de titan sau zirconiu, care se insurubeaza in capatul implantului dentar inserat in os functionand ca un pivot dentar clasic. Bontul dentar are mai multe forme si angulatii in functie de situatia clinica, pretul acestuia fiind diferit in functie de caracteristici (intre 125 si 750 Euro). Firmele din domeniu pun la dispozitia practicienilor si accesorii de protetica dentara menite spre a obtine un rezultat protetic perfect care se adauga la costul total al implantului dentar (intre 20 si 100 Euro).

In cazul in care dorim un bont protetic de culoarea dintilor naturali, acesta se frezeaza cu ajutorul unor masini de frezat computerizate de tip CAD/CAM care induc costuri suplimentare de pana la 100 Euro.

Coroana dentara

Coroanele dentare pe implant se pot realiza din numeroase materiale, fiind in general ceva mai scumpe fata de cele realizate pe bonturi dentare normale, deoarece laboratorul dentar care le realizeaza necesita investitii speciale pentru a putea realiza acest tip de lucrari.
Putem clasifica coroanele dentare in:

 1. Coroane metaloceramice (portelan) pe suport de aliaj de baza (Cr NI sau Cr Co). Pret: 375 Euro
 2. Coroane integral ceramice realizate prin tehnica CAD-CAM. Pret: 375 Euro
 3. Coroane metaloceramice pe suport de aliaj nobil (Au Pt) (Inalt biocompatibile). Pret: 400 – 550 Euro
 4. Coroane metaloceramice pe suport de titan (Inalt biocompatibile). Pret: 400 – 550 Euro
 5. Coroane ceramice pe suport de zirconiu (Inalt biocompatibile si estetice). Pret: 425 si 1200 Euro

Alegerea modelului de coroana dentara pentru desavarsirea implantului dentar trebuie realizata impreuna cu medicul dumnevoastra dentist, care poate sa va recomande solutia optima.

In afara de implant bont si coroana, in cazul in care nu exista suficient suport osos pentru a se putea insera implanturi in conditii sigure, se pot realiza interventii de augumentare osoasa ( sinus lift, osteodistractie, grefa osoaosa etc) care induc costuri suplimentare datorita materialelor folosite (os artificial sau liofilizat, membrane de colagen) si manoperelor chirurgicale implicate. De exemplu, in acest moment pretul mediu al unui sinuslift cu tot cu materiale este de 800-1200 € per hemiarcada, cost care se adauga la implanturile dentare efective.

Implantul dentar reprezinta un tratament stomatologic restaurativ care va pastreaza integritatea structurii faciale si va scuteste de inconvenientele pierderii dintilor.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Okay