Program: L-V: 9:00 - 20:00

S: 9:00 - 14:00

Implant Dentar sau Lucrare Clasica?

Odata inteles ce este implantul dentar, etapele si beneficiile lui, una din problemele des intalnite in randul pacientilor edentati (lipsa unui sau mai multor dinti) este dilema intre a alege un implant dentar sau o lucrare clasica, ei ajungand sa se intrebe: “Daca pun implant si-l respinge organismul?” sau “Daca stric doi dinti buni ca sa fac o lucrare? Ce este mai bine sa fac?“ Unii pacienti sunt ingrijorati in ceea ce priveste implanturile dentare, unii urasc durerea, iar altii numai ideea in sine.

De aceea, va prezentam cateva din avantajele si dezavantajele celor doua optiuni (implanturi dentare versus lucrari clasice).

Implanturile dentare constau in dispozitive implantate in os care inlocuiesc radacinile dintilor absenti prin suruburi de titan sau zirconiu.

Avantaje impanturi dentare:

  • posibilitatea rezolvarii edentatiilor (prin protezare fixa) fara a fi necesara implicarea dintilor existenti pe arcada
  • rezolvarea estetica si functionala a edentatiei intr-un timp scurt si cu costuri medii, pacientul avand la dispozitie numeroase optiuni asupra materialelor posibile
  • spre deosebire de puntile clasice, implanturile dentare nu presupun slefuirea dintilor sanatosi vecini pentru ancorare
  • Implanturile dentare au si rolul de a preveni resorbtia osului care apare in mod normal dupa pierderea dintilor

Dezavantaje implanturi dentare:

  • costul relativ mare al tratamentului si perioada minima necesara integrarii osoase a implantului (aici gasiti explicatia in detaliu pentru pretul unui implant dentar)
  • respingerea implantului nu intra in discutie decat la persoanele cu stare generala proasta datorata unor boli cronice severe sau excesului de alcool , precum si la cele cu igiena bucala deficitara. Insa chiar si la acestia, prin urmarea unui tratament adecvat si schimbarea obiceiurilor vicioase se poate ajunge la o rata a succesului implantului dentar de peste 90-98%.

Avantajele lucrarilor clasice:

  • inlocuirea edentatiilor (dintilor lipsa sau atrofiati) prin intermediul unor punti legate de dintii limitanti bresei respective (supranumiti dinti stalpi)

Dezavantajele lucrarilor clasice:

  • tratamentul invaziv asupra dintilor stalpi (devitalizarea si slefuirea acestora)
  • riscurile implicate de catre acest tip de tratament (o obturatie de canal incorecta poate duce la pierderea dintelui)

Pacientul trebuie sa fie constientizat asupra optiunilor pe care le are la dispozitie, sa fie informat asupra avantajelor si dezavantajelor diferitelor tratamente, fie ca vorbim de implanturi dentare sau lucrari clasice si apoi sa decida in cunostinta de cauza.

Urmariti acest video, implant dentar versus lucrare protetica, care ne arata avantajele unui implant dentar in detrimentul lucrarii protetice

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Okay